Skip to main content

Naar aanleiding van de Maand van de Sportclub leggen we enkele vragen voor aan de voorzitter van de Sportraad.

Ook Maria Verbeeck, voorzitter van de sportraad in Aartselaar, beantwoordt onze vragen!

Hoe divers is het sportaanbod in jullie gemeente?

De Aartselaarse Sportraad telt 25 erkende sportclubs met een divers aanbod aan disciplines, indoor en outdoor, zowel competitief als recreatief. Sportievelingen kunnen reeds vanaf 3 jaar deelnemen  en bij een aantal clubs zijn ook G-sporters welkom.

Waarmee kan jouw gemeente uitpakken op sportgebied?

Door een fijne samenwerking tussen sportraad, sportdienst en de schepen van sport kan Aartselaar jaarlijks uitpakken met verschillende sportevenementen, waaronder de “Sporteldag”  voor senioren, het “Kleuterparadijs” voor kids van 3 tot 6 jaar en de “Sportsnoepdag, met scholenveldloop” voor alle leerlingen van de lagere scholen.

Hoe belangrijk is zo’n ‘Maand van de Sportclub’?

Tijdens de “Maand van de Sportclub” houden onze sportverenigingen “Opendeurdag”, waarop eenieder vrijblijvend kan kennismaken met de clubs en hun sportaanbod. Je kan er gratis deelnemen aan enkele trainingen; hierdoor wordt het voor de sporter gemakkelijker de sporttak te kiezen die perfect aan zijn/haar verwachtingen beantwoordt. Het is dan ook de maand waarin onze clubs hun ledenaantal ziet toenemen.

Waar kijkt u op sportgebied nog naar uit dit jaar?

Aartselaar heeft de voorbije jaren fors geïnvesteerd in nieuwe sportinfrastructuur. Voor de nabije toekomst kijk ik vooral uit naar de laatste vernieuwingswerken op het gemeentelijk sportcentrum, namelijk een nieuw oefenlokaal voor de gevechtssporten.

Advertentie

 

Leave a Reply