Skip to main content

In onze reeks ‘Het woord is aan …’ leggen we telkens 3 vragen voor aan iemand van de gemeenten. Bij het begin van 2022 zijn dat de burgemeesters. Vandaag is Rob Mennes, burgemeester van Schelle, aan de beurt.

Welk positief gevoel houdt u over aan 2021?

Na 15 jaar de oplevering van de bouwvergunning voor de nieuwe Chirolokalen. Een uniek concept op een unieke locatie. Jeugdbewegingen mogen nu bouwen op landbouwgrond, maar wel duurzaam en circulair. Op de 1,5 hectare komen er ook 140 fruitbomen en een boerderij met schapen. Dit project geeft nu perspectief aan zo’n 300 jongeren en zal nog vele generaties ten goede komen.

Naar welk project of initiatief in uw gemeente kijkt u in 2022 enorm uit?

Werk maken van de juiste invulling van de in totaal 22 ha open ruimte rond het project: een combinatie van jeugdwerking, stadslandbouw en landschapsherstel. 40 000 bomen zullen zorgen dat het groengebied weer wordt zoals in de 18de eeuw. Het grootste deel ervan zal in 2022 gerealiseerd worden.

Waar kijkt u persoonlijk het meest naar uit in 2022?

Ik hoop wat meer tijd te hebben voor de 8 kleinkinderen die mijn 4 kinderen mij hebben geschonken. Familie en gezondheid zijn het hoogste goed.

Advertentie

 

Leave a Reply