Skip to main content

Aankomende zomer staat in het teken van sport met het EK voetbal in Duitsland, de Olympische Spelen in Parijs en, de jaarlijkse hoogmis voor wielrenners, de Tour de France. We geven in deze editie daarom graag het woord aan de schepen van Sport. Starten doen we met schepen van Sport in District Wilrijk, Robert Moens.

Hoe zet u in op de beleving rond het EK en de Olympische spelen aankomende zomer?

Net als de voorbije edities zal er een voetbaldorp met een groot scherm zijn, dit jaar in het Elzenbos in de wijk Elsdonk. Rond de olympische spelen wordt er weinig gedaan, maar ik hoop stil om zeker één van de deelnemende wielrensters te mogen ontvangen op onze Dernywedstrijd.

Hoe probeert u mensen aan te zetten tot sporten binnen de gemeente?

Tijdens de zomermaanden focussen we op het aanbod van sport op openbare plaatsen. Zo is er wekelijks Zumba op de Bist en Tai chi in het park. Als opwarmer voor de Dernywedstrijd roepen we op om mee te doen aan WIELRIJK. Iedereen en alles wat op wieltjes staat, kan dan op het parcours door Wilrijk rijden.

Naar welk sportevenement kijkt u zelf het meeste uit en waarom? (EK, Olympische Spelen, Tour de France, of andere?)

Persoonlijk interesseert het EK en de Tour me het meeste. Uiteraard onze nationale ploeg, maar ook Engeland zie ik graag bezig. In de Tour kijk ik vooral uit naar de bergritten, maar op vrije dagen probeer ik zoveel mogelijk uitzendingen mee te pikken. De Olympische Spelen volg ik ook wel, vooral het turnen, de basket en de hockey.

Heeft u zelf gesport / sport u zelf nog in de regio?

Ik ben lang doelman geweest, zowel op het veld als in de zaal. De laatste jaren ga ik fietsen met mijn gravelbike en probeer ik driemaal per week te lopen. De fietstochtjes hou ik voor zondagochtend en lopen doe ik meestal in de omgeving van het Geitepad en de nabijgelegen parken.

Advertentie

Leave a Reply