Skip to main content

Deze zomer staat in het teken van sport met het EK voetbal in Duitsland, de Olympische Spelen in Parijs en, de jaarlijkse hoogmis voor wielrenners, de Tour de France. We geven in deze editie daarom graag het woord aan de schepen van Sport in Boom, Tom Dewandelaere.

Hoe zet u in op de beleving rond het EK en de Olympische spelen aankomende zomer?

In Boom nodigden we alle inwoners uit om het olympisch gevoel op te roepen en samen met familie en vrienden meer te sporten en te bewegen. Dat deden we met verschillende ‘olympische’ uitdagingen waar iedereen kon aan deelnemen. Daarnaast namen meer dan 800 leerlingen deel aan onze jeugdolympiade waar ze kennismaakten met een Olympische sport. Eén van de Boomse scholen mocht zelfs Loïc Luypaert verwelkomen voor een initiatie hockey!

Los van al die initiatieven hebben we als gemeente het geluk om verschillende Olympiërs te hebben in onze sportclubs. Denk maar aan Mathias Casse en Loïc Luypaert.

Hoe probeert u mensen aan te zetten tot sporten binnen de gemeente?

De olympische challenges zijn daar een goed voorbeeld van. Daarnaast promoten we ook heel wat andere sporten via initiatieven zoals de Boomse sportproevers, de jaarlijkse wandelzoektocht, de maand van de sportclub, …

Naar welk sportevenement kijkt u zelf het meeste uit en waarom? (EK, Olympische Spelen, Tour de France, of andere?)

Tour de France is een absolute klassieker in de zomer. Ook de Olympische Spelen zijn altijd iets om naar uit te kijken. Vooral omdat dan ook heel wat andere sporten die normaal niet zo veel aandacht krijgen eindelijk eens in de spotlight komen.

Heeft u zelf gesport / sport u zelf nog in de regio?

Ik probeer meermaals per week te gaan lopen. In onze regio zijn fantastische routes om even je hoofd leeg te maken en te genieten.

Advertentie

Leave a Reply