Skip to main content

Bockie De Repper leefde dertig dagen als een bompa in woonzorgcentrum De Vaeren in Reet. Zelf geeft hij een dubbele reden aan waarom hij dit deed.

“Ik worstel hard met de angst voor de dood. Mijn wilde en gulzige levensstijl in combinatie met de vroege dood van zijn vader en opa doen me twijfelen over mijn eigen houdbaarheidsduur hier. Ik vraag me al lang af hoe het is om oud te zijn en hoe ik het leven in een rusthuis zou ervaren. Het leek me tegelijk interessant om er een TV-programma over te maken.”

In oktober vorig jaar verhuisde hij voor een ganse maand naar een provisoire kamer in wzc De Vaeren. Van de vele ‘topmomenten’ werden filmbeelden gemaakt, die momenteel worden verwerkt tot een programma dat de titel Bompa Bockie meekrijgt.

De bewoners kregen onlangs in preview reeds de eerste aflevering te zien. Samen met het team verzorgers waren ze allen laaiend enthousiast. Het grote publiek zal dit volgens directeur Kim De Preker zeker beamen wanner ze op maandag 15 april de eerste uitzending op Play 4 ook te zien krijgen.

We spraken ook met Kim De Preker, directeur van De Vaeren.

Tekst: Jef Wijckmans – Foto’s: Play4

Advertentie

 

Leave a Reply