Skip to main content

De elektriciteitscentrale Interescaut zorgde sinds 1930 voor een belangrijk deel van onze energieproductie. In 2000 deed Electrabel het licht uit op ‘den Escaut’, gelegen langs de Schelde bij de monding van de Rupel.

De ooit grootste steenkoolcentrale van Europa werd ingehuldigd in 1930. 70 jaar lang bleven stoomketels en turbines draaien. Naast de imposante gebouwen, zoals de oude Turbinehal en de aanpalende kantoorgebouwen, heeft de site een oppervlakte van meer dan 70 hectare. Eén van de grootste koloniën huiszwaluwen van de streek keert vanaf april steeds terug uit Afrika, waarna ze in de dakgoten en hoeken van de ramen hun nesten bouwen.

In afwachting van verdere ontwikkeling is deze industriële site gebruikt voor film- en televisieopnames, theater, of evenementen. Zo was de site onder andere te zien in De Leeuwenkuil, Cordon 2, De zonen van Van As, De Mol, Ghost Rockers, Campus 12, Undercover 2 en Blind Getrouwd 2020. Ook voor de opnames van Homo Universalis 2019 en 2020 werd Interescaut gekozen als locatie.

Foto: Beeldbank Toerisme Provincie Antwerpen

Advertentie

 

Leave a Reply