Skip to main content

2024 wordt het jaar waarin de Kia EV9 al zijn beloftes waarmaakt. Deze volledig elektrische SUV wist als ‘concept car’ al vele fans te overtuigen, maar nu de wagen ook echt te bewonderen is in onze showrooms laat hij niemand nog onverschillig. We stellen je graag officieel voor aan al zijn troeven, en tonen je hoe de toekomst voor elektrische mobiliteit er zal uitzien. Aangenaam! 

Op 26 februari weten we of de Kia EV9 de Auto van het Jaar 2024 is. Op de jaarlijkse autobeurs van Genève kiest een jury van 59 leden, uit 22 landen zijn favoriet. De Kia EV6 won de prijs al eens eerder en de EV9 maakt een sterke kans om diens opvolger te worden. 

Het beste van twee werelden 

Dé uitdaging van de laatste jaren voor wagens was er eentje van evenwicht zoeken. Kracht bundelen met verfijning, vernuft met stabiliteit, duurzaamheid met een praktische ingesteldheid. De tweespalt toonde zich pas echt wanneer je wagens zou vergelijken voor in de stad en daarbuiten. Met de Kia EV9 zijn we ervan overtuigd dat we beide werelden naadloos kunnen samenbrengen. Een stoere terreinwagen met een krachtige uitstraling enerzijds, anderzijds een wendbare elektrische wagen die zich perfect leent voor stadsmobiliteit.  

Oplossingen voor elektrische uitdagingen 

Evenmin een te onderschatten uitdaging: range anxiety. Elektrische wagens worden nog vaak afgerekend op capaciteit en rijbereik. Ook hier komt de Kia EV9 met een gepast antwoord. Met een batterijcapaciteit van 99,8 kWh levert hij een rijbereik tot maar liefst 563 kilometer. Met een oplaadbeurt van slechts vijftien minuten voeg je daar snel en gemakkelijk weer 239 kilometer aan toe. Je merkt het: zelfs op reis zal je nooit ter plaatse blijven trappelen. 

Toptip: de Kia EV9 ondersteunt bidirectioneel laden, wat betekent dat je, mits je beschikt over een geschikte laadpaal, je wagen kan gebruiken als thuisbatterij. Beschik je bijvoorbeeld over zonnepanelen, dan laad je overdag je wagen op, om ’s avonds de energie te gebruiken om je huis te voorzien van elektriciteit. 

De ultieme gezinswagen 

Met een wagen als de Kia EV9 is het voortaan een voorrecht om te zeggen dat je rijdt met een gezinswagen. Stoer, sportief en toch voorzien van alle gemak dat de uitdagingen van het familieleven het hoofd kan bieden. Te beginnen met het comfort aan boord: Bij de EV9 staat duurzaamheid voorop, met zorgvuldig en bewust gekozen materialen voor het interieur. Deze geüpcyclede en plantaardige materialen respecteren de natuur en verminderen de milieu-impact. 

Daarnaast staat de EV9 synoniem voor autoveiligheid. Risico’s worden meer dan ooit beperkt. Jouw wagen gebruikt namelijk geavanceerde en intuïtieve veiligheidsfuncties om autonoom rijden een stap dichterbij te brengen en om jou en iedereen rondom je auto te beschermen tijdens het rijden en parkeren. 

Een zee van ruimte 

Hoe je gezin of vriendenkring er ook uitziet: voortaan krijgt iedereen een plekje om mee te rijden. Met zeven volwaardige zitplaatsen is de Kia EV9 voorzien op grote gezinnen en groeiende gezelschappen. Dankzij de draaibare zetels op de tweede rij kan dat zelfs met meer interactie, contact en communicatie dan ooit. 

De Kia EV9 treedt uit de schaduw 

Vorig jaar schreven we nog dat de Kia EV9 in de voetsporen zou treden van de EV6, een wagen die talloze onderscheidingen verdiende als baanbrekende elektrische wagen. Vandaag kunnen we met trots en zekerheid stellen dat de EV9 in niemands voetsporen volgt: hij treedt uit de schaduw als leidend voorbeeld voor de toekomst van elektrisch rijden. 

De EV9 wordt het vlaggenschip dat de positie van Kia bevestigt als koploper in duurzame elektrische mobiliteit. Maar je hoeft ons zeker niet op ons woord te geloven. Kom hem zelf bekijken én proberen in één van onze Kia-vestigingen bij jou in de buurt. En oordeel vooral zelf! 

Leave a Reply