Skip to main content

Met inmiddels 85 jaren op de teller, is geboren en getogen Bomenaar Kamiel De Clerck nog steeds dé hobbyfotograaf van Tomorrowland. Hij maakt letterlijk deel uit van de expo ‘20 jaar Tomorrowland’, die in De Pitte in de Schorre loopt en inmiddels zo’n 4.000 bezoekers mocht ontvangen. 

 Tekst: Jan Boey – foto’s & audioreportage: Tiber De Wilde 

“Wauw, echt. Daar ben ik echt heel fier op! Nu al 4000 bezoekers, dat gaat mijn petje te boven”, zegt huisamateurfotograaf Kamiel, al 50 jaar actief in De Schorre, waarvan de laatste 20 jaar ook voor Tomorrowland.   

“De Schorre volg ik met mijn fotoapparaat al sinds 1975, van de teloorgang van de steenfabrieken, de stortproblematiek tot de ommekeer als recreatiedomein ervan”, zegt hij. 

En dan was er Tomorrowland, voor hem bij de start een onbekende. “Ik stelde toen voorzichtig de vraag aan de organisatoren om een toelating tot fotograferen te bekomen, zo viel later de naam ‘huisfotograaf’, en the rest is history. Het inmiddels werelddansfestival, dat editie na editie zichzelf overtreft, is nog steeds een bron dicht bij mijn bed voor fotografische belevenissen”, zegt hij fier. 

Sindsdien krijgt hij elk jaar een accreditatie en is hij zowel bij de op- en afbouw, wat zeer uniek is, als op het festival zelf aanwezig om vele honderden foto’s te maken. Het fotograferen is het topje van de ijsberg qua werk, want het selecteren en bewerken van de foto’s neemt nadien veel meer tijd in beslag, maar is een vorm van nagenieten. Op de expo hangen tientallen foto’s, of zo’n 5 exemplaren per editie, van zijn lens. Het betekent voor hem een stevige waardering. 

“Tomorrowland heeft met dit ongelooflijk project Boom op de wereldkaart gezet. Ik heb hier permanent een goed gevoel en bewondering bij. Mijn mooiste foto? Uit de vele foto’s is het beeld van medeorganisator Michiel Beers, genomen tijdens een van de eerste edities, echt mijn favoriet”, vindt hij.   

Het leukste voor Kamiel op de festivaldagen, is dat hij wordt aangesproken om de gemaakte foto’s door te mailen. “Dit met dankbaarheid tot gevolg van die mensen uit de hele wereld.” 

Het jaarlijkse buurtfeest bezoekt hij samen met zijn vrouw. “Het is voor mij eenoase van rust, ook omdat de camera dan thuisblijft, om zeker optimaal te genieten”, besluit hij.

Advertentie

 

Leave a Reply