Skip to main content

Op zaterdag 16 december zullen een aantal opvallend versierde tractoren deelnemen aan de eerste Kerstrun door Rumst. De organisatie is in handen van de vzw Brooikens uit Reet. Op het Brooikensplein is vanaf 19 uur een opvallend feestprogramma gepland met optredens en verschillende koop-, drank- en eetstandjes.

Een Kerstrun is geen jogging of loopwedstrijd, maar een parade van ‘kerstverlichte’ tractoren. Vooral in de Kempen genieten veel toeschouwers van dit feeëriek spektakel. Ook in Nederland en zelfs in Wallonië staan dergelijke activiteiten op de kalender. In de Antwerpse zuidrand is dit minder bekend. Daar wil vzw Brooikens iets aan doen.

Op zaterdag 16 december vertrekt de colonne van opvallend versierde tractoren om 18.30 uur in de Rumstse wijk Vosberg om nadien het dorpscentrum van Rumst en Terhagen te doorkruisen en via de Predikherenveldenwijk omstreeks 20 uur aan het Brooikensplein in Reet toe te komen. Daar start een uurtje eerder een kerstmarkt met enkele opvallende optredens. Het definitieve programma wordt door de organisatie momenteel op punt gezet, maar de eerste Kerstrun in Rumst wordt een niet te missen activiteit.

Advertentie

Leave a Reply