Skip to main content

Na vijf jaar leegstand ging de kinderboerderij van Wilrijk begin april weer open. Kinderboerderij Wilrijk is in handen van vzw De Koempanie, opgericht door Tijl Taeymans, Tim Pachal en Steven De Schepper. Die vzw was nodig voor het grootschalige project. “We hebben gemerkt dat het project zoveel omvat. De educatie, de dierenverzorging en de teelt die we er bijnemen. Dat vraagt het advies en de expertise van heel wat mensen die al bekend zijn met dat vakgebied”, vertelt Tijl Taeymans, mede-eigenaar van de kinderboerderij.

Momenteel kan je op de kinderboerderij schapen, geiten, alpaca’s, kippen, ezels, pauwen en pony’s bewonderen. Dat aanbod zal in de nabije toekomst nog verder aangevuld worden. Naast de gerenoveerde kinderboerderij kan je er ook een horecazaak vinden: “De horecazaak is bedoeld voor ouders die hier op hun gemak in het zonnetje willen komen zitten, terwijl hun kindjes in de speeltuin spelen of van de diertjes genieten”, zegt Taeymans.

Vzw De Koempanie

De Koempanie bestaat uit een team van dierenverzorgers, leerkrachten, boeren, bodemexperten en sociale organisaties. “We hebben gemerkt dat het project zoveel omvat. De educatie, de dierenverzorging en de teelt die we er bijnemen. Dat vraagt het advies en de expertise van heel wat mensen die al bekend zijn met dat vakgebied”, vertelt Tijl Taeymans.

“We hebben ook een sociale partner die mee in De Koempanie zit”, geeft Taeymans aan. “De Wingerdbloei is hier nu actief met een aantal leefgroepen voor jongeren die het iets moeilijker hebben in de maatschappij. Die leefgroepen komen van maandag tot en met vrijdag meewerken in de dagelijkse werking van de boerderij.”

Advertentie

 

Reportage: Femke Elsen

Leave a Reply