Skip to main content

Elk jaar is Monique Hertleer van de partij op Tomorrowland. Daar vindt ze een schat aan inspiratie voor haar kunstwerken. Zo schildert ze gadgets en verschillende podia, maar ook dj’s zoals Lost Frequencies passeren de revue. “Ik steel vooral met mijn ogen en maak beelden van zaken die ik mooi vind”, verklaart Monique.

De passie voor het schilderen leerde Monique door een vriendin kennen: “Zij nam mij eens mee naar Schavaebou, een groep die teken- en schilderlessen aanbiedt. Vanaf de eerste les was ik geboeid en sindsdien kan ik niet meer zonder.”

Tomorrowland

Monique woont in Rumst waardoor er altijd al een connectie was met Tomorrowland. “Tijdens het afstuderen aan de academie heb ik werken gemaakt in de stijl van Tomorrowland. Daarvoor heb ik de tenten van het festival gebruikt als doek”, aldus Monique.

Tomorrowland is gekend om zijn prachtige locatie in de Schorre en constructies die tot de verbeelding spreken, maar volgens Monique kan je inspiratie ook elders zoeken: “De belevenis en belichting bij verschillende optredens zorgen voor mooie plaatjes die bijdragen tot de creatie van een fraai schilderij.”

Advertentie

 

Veiling

Dit jaar heeft Monique een portret geschilderd van dj Lost Frequencies dat, samen met een ander werk van haar, naar Tomorrowland zal gaan. De opbrengst ervan gaat naar een goed doel. “Tomorrowland heeft een kunstschool in Nepal waarvan Lost Frequencies peter is, het ingezamelde bedrag van de werken zal men daaraan schenken. Hopelijk worden de werken ook nog gesigneerd door Lost Frequencies zelf, dan zijn ze immers meer waard”, glundert Monique.

Het kunstwerk is nog tot en met 10 juni te bekijken op de FOR US Groepsexpo in de Zomerfabriek in Antwerpen.

Reportage: Femke Elsen

Advertentie

Leave a Reply