Skip to main content

Linda Courtois woont sinds dit jaar in de Jan Blocklaan 11 in Aartselaar. Recent is ze er gestart met een boekenleenkast onder de naam ‘Linda’s mini-bib’.

Het idee voor de mini-bib kreeg Linda bij de ‘boekenjagers’. Via deze weg zag ze dat anderen ook zo’n kast hebben opgestart. Bij een boekenleenkast mag je vrij boeken lenen, meenemen of zelf plaatsen. Met dit initiatief wil Linda graag mensen de kans geven om te lezen.

Linda vindt lezen ontzettend belangrijk voor de ontwikkeling van een mens. Op deze manier wil ze iets positief voor de samenleving doen. De datum van de opening, de eerste schooldag 1 september, is dan ook niet zomaar gekozen. “Ik vind het belangrijk kinderen te motiveren om te lezen en niet heel de tijd op schermpjes te kijken”, zegt Linda. “Mensen kunnen bij mijn mini-bib langskomen om boeken mee te nemen, bij te zetten of een babbeltje maken als ze daar nood aan hebben.”

Advertentie

 

Uitbreiding of samenwerkingen zitten er niet meteen aan te komen, want Linda geeft te kennen dat ze het liever klein en intiem houdt. “Het zou altijd handig zijn om boeken gedoneerd te krijgen van geïnteresseerden die hun boeken niet meer gebruiken of grotere instanties die in plaats van hun boeken te verkopen deze zouden doneren.” In de mini-bib kan je alle genres terugvinden, van kinderboeken tot thrillers en kookboeken.

Wie naar Linda’s mini-bib wil komen moet wel hopen op droog weer. “De kast is niet waterdicht en staat enkel buiten als het weer dit toelaat van 8 uur tot 20 uur. Ga gerust langs en snuister door de kast of laat een boek achter, ontdek iets nieuw of ontmoet gelijkgezinden, het kan allemaal bij Linda’s mini-bib.”

Advertentie

Tekst: Stijn Deriemaecker

Leave a Reply