Skip to main content

Het nieuwste lid van de Grungblavers is bekend! Wilrijkenaar Juan Gerlo vervoegt de flamboyante Antwerpse groep. Een jong veulen in een stal vol levende legendes. Aansteker stelde hem enkele vragen in het licht van het grote nieuws.

Juan Gerlo volgde een musicalopleiding aan het Conservatorium van Brussel en heeft naast de muzikale Ketnetreeks ‘Ghost Rockers’ ook al enkele rollen gespeeld in theaterstukken en musicals. Momenteel speelt hij nog mee in ‘Aangespoeld’ van de Sven De Ridder Company. “Het zal dus vooral het dansen zijn waar wat roest op zit”, lacht Juan, die helemaal klaar is voor deze nieuwe uitdaging.

Jong geweld

Of het om een verjongingskuur gaat, weet Juan niet, maar met zijn 32 jaar wordt hij meteen het jongste lid van de groep. “Ivan (Pecnik) zei me ooit eens dat de Grungblavers ‘gruun’ moeten blijven. Ik voel me dus zeer vereerd om de gemiddelde leeftijd van de groep omlaag te mogen trekken”, grapt een nuchtere Juan. “Ik heb echter geen seconde getwijfeld om op het aanbod in te gaan. De Grungblavers is een iconische groep vol getalenteerde mensen naar wie ik opkijk. Ik hoop dus ook te kunnen leren van die bakken vol ervaring.”

“Ik voel me vereerd om de gemiddelde leeftijd van de groep omlaag te mogen trekken.”

Advertentie

In het verleden zong Juan reeds als backing vocal mee tijdens enkele optredens, maar de stap naar de voorgrond zorgt toch voor wat gezonde stress. “Het kenmerkende, en ook het leuke, aan deze groep is dat het altijd een bom van energie is op het podium. Als backing kan je daar ook in meegaan, maar nu is het van moetens. Ik kijk daar heel hard naar uit natuurlijk, maar het zal de eerste keren toch voor wat spanning zorgen.”

Antwerpse link

Origineel is Juan van Buggenhout, maar hij woont ondertussen al een kleine 10 jaar in Wilrijk. “Het is hier heel mooi wonen”, geeft hij aan. “In vergelijking met andere grootsteden blijft Antwerpen voor mij een stad met een dorpsgevoel, met een zekere charme.”

“Antwerpen blijft voor mij een stad met een dorpsgevoel, met een zekere charme.”

Die charme vond hij ook terug in het ‘Aantwaarps’. “Het Antwerps is zo sappig, ik vind het heerlijk om in dat dialect te kunnen spelen. Mijn eerste keer was in het stuk ‘Slisse & Cesar’, geregisseerd door Stanny Crets, en toen heeft Sven me ook enorm geholpen.” Na 10 jaar in Antwerpen te wonen, zit zijn uitspraak nu bijna op punt: “Mijn basisklanken zitten blijkbaar goed, maar af en toe sluipt er een ‘u’ in de plaats van een ‘oe’ in. Dan kijken ze me eens aan en wijzen ze me erop, dus dat krijg ik er wel uit!”

Met het Moederkesdagconcert in de Koningin Elisabethzaal heeft Juan zijn eerste show met de Grungblavers net achter de rug. “Het was dus een ontgroening meteen in een grote zaal, maar dat vind ik wel fijn. Als backing vocal stond ik met de groep ook in de Lotto Arena en dat gaf echt een kick. Op naar nog veel mooie optredens dus”, sluit Juan af.

Foto’s: Juan Gerlo

Advertentie

 

Leave a Reply