Skip to main content

Sporten hoeft niet altijd competitief te zijn, het is belangrijk om te beseffen dat het van cruciaal belang is voor je gezondheid. Niet alleen voor je fysieke welzijn, maar ook je mentale en sociale. Iemand die dat goed beseft, is sociaal verpleegkundige Marc Mertens uit Niel. Als sportbeest pur sang is hij als tiener beginnen te voetballen en was hij van zijn 12 jaar tot, hou je vast, 46 jaar aangesloten bij een voetbalclub. Tussendoor hield hij zich ook bezig met andere sporten zoals tennis, basketbal, volleybal, zwemmen …

Op zijn 40ste, toen “de knieën wat lastig begonnen te doen”, kocht hij een koersfiets. Alpe d’Huez, Col de la Croix-de-Fer, Mont Ventoux …? Marc heeft ze allemaal gedaan! Daarbovenop is Marc ook lid van ‘de ijsberen van Boom’, waarmee hij tweemaal per week een duik neemt in koud water. “Mijn systeem is als volgt”, legt Marc Mertens uit, “in water van boven 15 graden zwem ik minstens 500 meter. Als de temperatuur lager ligt, stel ik mijn aantal lengtes gelijk aan het aantal graden.”

Ondanks zijn leeftijd van 58 denkt Marc nog niet aan afbouwen. “Ik verleg graag mijn grenzen en ondanks het ouder worden, ben ik ervan overtuigd dat je nog steeds doelen kan stellen en veel kan bereiken. Zo wil ik ooit graag de Ironman Hawaï meedoen, maar voorlopig voldoe ik niet aan de criteria.” Naar zijn pensioen kijkt hij dus ook nog niet uit: “We moeten onze mentale en fysieke mogelijkheden blijven gebruiken om gezond en actief te blijven. Het kan niet goed zijn om op mijn leeftijd al zo veel stil te zitten.”

Naast een passie voor sport heeft Marc ook een heel groot hart en wil hij deze boodschap graag overbrengen naar anderen. Zo vond hij een nieuwe uitdaging in het coachen van mensen richting een gezondere levensstijl en richtte hij Double05Coaching op. “De tijd nemen om iemand te leren kennen en dan op maat te kunnen helpen, vind ik zeer boeiend. Want iedereen is anders en heeft een andere benadering nodig.”

Marc houdt de drempel bewust laag om iedereen aan te kunnen spreken. Met Double05Coaching organiseert hij daarom verschillende wandel-, loop- en zwemmomenten. Je kan er echter ook terecht voor een intakegesprek en een plan op maat om meer te bewegen en te werken naar een gezonde geest in een gezond lichaam.

Alle info vind je op https://double05coaching.be/ of op Facebook via volgende link: https://www.facebook.com/profile.php?id=100064533717192

Advertentie

 

Leave a Reply