Skip to main content

Denkt u bij een vrouwelijke serviceclub meteen aan rijke huisvrouwen die een bezigheid zoeken? Wel, dat imago willen ze bij Inner Wheel Boom/Willebroek afschrijven. De nieuwe voorzitters willen nieuw leven in de brouwerij brengen en zorgen voor verjonging.

Inner Wheel is de grootste vrouwelijke serviceclub ter wereld. Opgericht in Engeland, zit de organisatie ondertussen verspreid over clubs in meer dan 100 landen. Elk jaar wordt het clubvoorzitterschap opnieuw toegewezen. Bernadette Sanz en Kim Van den Bergh nemen die verantwoordelijkheid op zich. “We zijn volop op zoek naar nieuw bloed opdat het ‘Inner Wheel’ kan blijven draaien”, verwoordt Kim het mooi.

Persoonlijke relaties versterken

Bernadette verduidelijkt de werking van Inner Wheel met de clubdoelstellingen: Oprechte vriendschap en internationale verstandhouding bevorderen, en persoonlijk dienstbetoon aanmoedigen. Dat vertaalt zich in maandelijkse bijeenkomsten in ’t Schoon Verdiep, een jaarlijkse groep uitstap, een Gentsnight, … “Hier delen we onze ervaringen en moedigen we elkaar aan. Vaak nodigen we hier ook een relevante spreker uit”, geeft Bernadette aan.

De Inner Wheel-leden vormen zo een hechte familie. “Wanneer iemand wat minder actief wordt binnen de club, bel ik die persoon op om te horen hoe het ermee gaat. We zijn er tenslotte om elkaar te helpen.”

Een betere wereld

De dames zetten zich ook in voor goede doelen. Hier met een jaarlijkse zalmverkoop en wandeltocht. “Ik kies er bewust voor om geen kinderen te hebben, maar wou wel iets nalaten in deze wereld”, verduidelijkt Kim. “Door me aan te sluiten bij Inner Wheel en te helpen bij het organiseren van allerlei activiteiten kan ik een verschil maken.”

Welke organisaties gesteund worden, bepaalt de club zelf. Enkele vaste namen zijn Welzijnsschakel, ’t Dolfijntje en Siam, maar elk jaar kunnen de voorzitters ook andere organisaties naar voren schuiven. “Dit jaar steunen we met onze wandeling het onderzoek naar Parkinson. Die staat gepland op zondag 22 oktober, inschrijven is nog steeds mogelijk.”

Om die acties kracht bij te zetten, zijn nieuwe leden meer dan welkom. Alle informatie over de werking van Inner Wheel, hun activiteiten en hoe je kan aansluiten, vind je op www.innerwheel.be.

Foto’s: Inner Wheel

Advertentie

Leave a Reply