Skip to main content

Het is een vaste gewoonte aan het worden dat zomerbar Bar Bernaar haar deuren opent aan de zuidvleugel van de prachtige Sint-Bernardusabdij. “We hebben ondertussen het gevoel dat we elk jaar meer en meer een onderdeel van Hemiksem vormen”, vertelt zaakvoerder Tom Cumps. Samen met compagnon Koen Scholiers zorgt het duo nu een derde keer voor een unieke omkadering om volop te zomeren.

Dit jaar zijn er weer heel wat toevoegingen aan de zomerbar. “We trachten elk jaar zoveel mogelijk te luisteren naar de feedback van onze klanten en op basis daarvan aanpassingen te doen, zowel bij de omkadering als op de menukaart”, licht Tom toe. “De weersomstandigheden tijdens de voorbereiding waren niet ideaal, maar met de inzet en het enthousiasme van ons team is het ons gelukt om alles tijdig klaar te krijgen.”

Groen kader en lokaal karakter

Zo kreeg de ganse bar opnieuw een groene opfrisbeurt met als eyecatcher een gezellige buitenhoek met olijfbomen. “Op dit moment is dat mijn favoriete plekje hier”, lacht Tom. “Het biedt je een mooi open zicht op de omgeving en in de avond een vrije blik op de sterrenhemel.” Ook het overdekte gedeelte is aangevuld met bamboeplanten van vier meter hoog en op de gloednieuwe bar vind je heel wat planten.

Op de menukaart blijft het aanbod van lokale producten cruciaal. “Vorig jaar werkten we al samen met De Blauwe Kuip, De Verhuisbrouwerij, Het Ganzenhof en Brouwerij De Klem”, weet Koen. “Dit jaar is de kaart aangevuld met eigen gin van de lokale brandweer, bier van Rupel Design, het Sus bier van de Harmonie van Hemiksem en lekkere ambachtelijke Lucky Pannenkoeken. Voor wanneer de temperaturen stijgen, is er ook een super verfrissende Frozen Strawberry Daiquiry of alcoholvrije PomTom mocktail te verkrijgen.”

Advertentie

 

Voor ieders wat wils

Voor wie het prachtige gebouw van de Sint-Bernardusabdij en haar groene omgeving niet genoeg redenen vindt om langs te komen, organiseert Bar Bernaar tijdens de zomer ook verschillende leuke activiteiten. “De datums worden nog bekend gemaakt via onze sociale media en website, maar we zijn druk bezig met het organiseren van brunches en tastings met lokale leveranciers”, geeft Koen aan. “Af en toe zorgen we ook voor een muzikale invulling, passend binnen het kader uiteraard.”

De meerwaardezoeker kan een stop bij Bar Bernaar dan weer combineren met een bezoek aan het Gilliot & Roelants Tegelmuseum. Daar ontdek je de rijke, lokale geschiedenis van de oude tegelfabriek, die lang de grootste tegelproducent was van Europa. “Voor speelvogels jong en oud hebben we binnen ook een rek met tal van spelletjes staan die iedereen vrij mag nemen. Volwassen vriendengroepen kunnen zich amuseren met speelkaarten, pitjesbakken en andere spelen.”

Rust bieden geeft voldoening

Voor Tom en Koen is het opnieuw een voorrecht om hun zomerbar op zo’n unieke locatie te kunnen openen. “Het is elke dag een beleving om hier aan de prachtige abdij van Hemiksem te mogen werken!”, geeft Tom toe. “Het aantal bezoekers stijgt elk jaar en we krijgen meer en meer spontane sollicitaties binnen waardoor we ondertussen voor heel wat werkgelegenheid zorgen over de zomer heen.”

“We halen het meeste voldoening uit het steeds opnieuw verrassen van onze klanten, zowel met een bijgewerkt kader als het steeds groter wordende aanbod van lokale producten”, sluit Koen af. Ze hopen dan ook dat iedereen weer massaal langskomt bij Bar Bernaar, waar je, zoals de slogan het zo mooi verwoordt: ‘kan genieten in een oase van rust aan de prachtige abdij van Hemiksem’.

Bar Bernaar is geopend op woensdag, donderdag en vrijdag vanaf 14u, in het weekend vanaf 12u en dat telkens tot ongeveer middernacht (ook tijdens de feestdagen!). Tijdens de maanden juli en augustus zijn ze ook op dinsdag open. Eind september sluit de zomerbar de derde editie af.

Voor alle info kan je terecht op de website: www.barbernaar.be

Of houdt hun socials in de gaten!

Facebook: https://www.facebook.com/BarBernaar

Instagram: https://www.instagram.com/bar_bernaar/

Advertentie

Leave a Reply