Skip to main content

Voor velen is de start van het nieuwe schooljaar iets waar liever niet aan gedacht wordt tijdens de zomervakantie. Maar hoewel het nog even duurt, blikt men bij Welzijnsschakel Hemiksem Tochtgenoten en het Huis van het Kind toch al vooruit naar begin september. Ze organiseren samen een inzamelactie voor schoolgerief om aan te bieden aan gezinnen die het nodig hebben.

Het is niet de eerste dat Tochtgenoten en het Huis van het Kind de handen in elkaar slaan. Ze werken geregeld samen voor allerlei activiteiten zoals een gezinsfeest in december en uitstappen tijdens de zomermaanden. Ook de ‘boekentassenverkoop’ is ondertussen een jaarlijkse traditie geworden.

Kostelijke maand

De inzamelactie is broodnodig, want er is een enorme vraag naar betaalbare schoolspullen. “Met de start van het nieuwe schooljaar is september voor veel gezinnen een dure maand”, vertelt Ann Ryngaert van Tochtgenoten. “Mensen die bij ons komen aankloppen om hulp kunnen vaak de eindjes niet meer aan elkaar knopen. Met een actie als deze kunnen we die gezinnen effectief helpen.”

Daarom doen ze een warme oproep naar iedereen die nog schoolspullen heeft liggen die niet meer gebruikt worden. Boekentassen, kaften, pennenzakken, schrijfgerei, brooddozen … en zelfs kinderschoenen en -jassen zijn welkom. Spullen binnenbrengen kan tot 15 augustus bij het Huis van het Kind in Depot Deluxe, Nijverheidsstraat 27, elke weekdag van 9 tot 16 uur. Ook bij Welzijnsschakel Tochtgenoten op de Saunierlei 54 kan je hiervoor terecht, op maandagen van 14 tot 16 uur en op donderdagen van 14 tot 16 uur en van 18 tot 20 uur.

Alle ingezamelde spullen worden op 16 augustus aan zeer lage prijzen aangeboden. Dit enkel voor mensen met een opstappas van de gemeente Hemiksem en/of een specifieke uitnodiging voor de ‘boekentassenverkoop’. “Ze kunnen zelf de spullen uitkiezen en aankopen, wat zeer belangrijk is voor hun trots en eigenwaarde. Met de opbrengst worden luiers voor de pamperbank en voeding voor de wekelijkse voedselpakketten aangekocht. Zo gaat elke cent ook terug naar de gezinnen”, sluit Ann af.

Advertentie

Leave a Reply