Skip to main content

De grote oppervlakte met omnisportterreinen en speeltuin naast de parking van het sportcentrum in Aartselaar is verdwenen. Op die plaats is de voorbije jaren immers gebouwd aan het nieuwe, intergemeentelijke zwembad ‘DOK~3’.

Het Nieuwsblad van 31 mei 1979 blokletterde: “Nu kan men zwemmen te Aartselaar”. Met plannenmakerij en uitbouw van een sportcomplex was men in onze gemeente feitelijk al vóór en in 1970 gestart. Eerst kwamen er tennisvelden en een voetbalveld met tribune, naast een kinderspeeltuin. Later kwamen er meer tennisterreinen en een tweede voetbaloefenveld bij op dit sportcentrum, nog gevolgd door diverse chalets, cafetaria’s en meer sportzalen. Plannen voor een zwembad bestonden reeds in 1971, maar ze werden pas definitief goedgekeurd in 1974, want dat werd de zwaarste post aan investeringen: een slordige 80 miljoen Belgische Frank.

Advertentie

 

Het Aartselaarse zwembad behoorde in die periode wel bij de drie modernste zwembaden in Vlaanderen, uitgerust met een hypermodern waterzuiveringssysteem via een mengsel van ozon en chloor. Regelmatig bleef onderhoud aan de installaties noodwendig en zowat elke volgende legislatuur dienden kosten voorzien te worden voor herstellingen of vernieuwingen. Totdat men besliste een modern en nieuw zwembad te bouwen, het oude raakte immers opgeleefd.

Dit keer ging het vrij snel. Ook Niel en Hemiksem sprongen mee in het diepe en bouwen samen met Aartselaar een nieuw en modern zwemcomplex. Wanneer u dit leest wordt het water in het nieuwe, overdekte zwemdok, dat de naam ‘DOK~3’ draagt, al opgewarmd en vindt binnenkort de officiële opening plaats vinden.

Dat nieuwe zwembad staat dus op de plaats van de vroegere grote speeltuin, waar tientallen jaren heel wat kinderen en jongeren hebben vertoefd tijdens de speelpleinwerking van de gemeente Aartselaar. Iets verderop werd nu een nieuwe speeltuin aangelegd. De afbraak van het oude zwembad, dat nog even op zich moet wachten, zal nadien plaats maken voor een meer parkeergelegenheid.

Een lief dolfijntje en kabbelende blauwe letters in het nieuwe logo nodigen ons alvast uit voor zwempret.

Tekst: René Beyst – HKA – Foto’s: Filip Van Heukelom – Miel Mertens

Leave a Reply