Skip to main content

Na een omzwerving in het sportcentrum van Aartselaar is Petanqueclub Boom eindelijk weer thuis. Pal in het centrum van Boom, in de Kerkhofstraat 88/90, openden ze hun gloednieuwe lokaal.

Petanqueclub Boom bestaat al 37 jaar en telt ongeveer 70 leden. Omwille van veiligheidsredenen moest de club hun oude lokaal in de Hoogstraat verlaten. Twee jaar lang verbleven ze in het sportcentrum van Aartselaar: “We hadden er geen eigen kantine, wat het dus een kostelijke onderneming maakte”, vertelt ondervoorzitter en PR verantwoordelijke Marc Mampaey. “Dankzij de bemiddeling van schepenen Francis Sanchez en Tom De Wandelaere werd een akkoord bereikt met de eigenaar van ons nieuwe lokaal.”

Geduld wordt geloond

In het nieuwe moderne complex beschikt de club over 9 indoorterreinen. De gunstige ligging, vele parkeerplaatsen én buitenterreinen maken het plaatje compleet. “Drie maanden lang werkten we met tal van vrijwilligers aan ons nieuwe lokaal”, verduidelijkt Marc. “In samenwerking met onze sponsors werd nieuwe verlichting geplaatst, sanitair geïnstalleerd en een mooie kantine aangelegd.”

“Het voelt goed om ‘thuis’ te komen en aan een nieuw PC Boom te kunnen bouwen.”

Na enkele jaren van onzekerheid overheerst er een gevoel van tevredenheid en rust. “Het voelt goed om ‘thuis’ te komen en aan een nieuw PC Boom te kunnen bouwen. We willen iedereen die ons hierbij heeft geholpen enorm bedanken voor alle steun!”

Nieuwe start

Eind augustus werd het lokaal ingewijd met een verwelkomingsreceptie waar ongeveer 150 genodigden aanwezig waren. “De toekomst is rooskleurig”, besluit Marc. “We zijn nu vooral op zoek naar samenwerkingen met andere verenigingen in de gemeente om hen de mogelijkheid te bieden op onze nieuwe locatie te komen spelen.” De focus ligt op de jeugd en het aanspreken van verschillende scholen uit de gemeente.

“We zijn nu vooral op zoek naar samenwerkingen met andere verenigingen in de gemeente …”

Sinds 1 september wordt er in de Kerkhofstraat elke donderdagnamiddag en -avond melêe gespeeld. Later, vanaf 30 september, begint de competitie op woensdag- en zaterdagnamiddagen. “Het is zeker de bedoeling om onze competitieploegen te versterken en te promoveren waar mogelijk”, sluit Marc af.

Wie dus graag wil aansluiten, kan terecht op de website van PC Boom voor meer info: www.pcboom.be

Foto’s: PC Boom

Advertentie

 

Leave a Reply