Skip to main content

Officieel moet Petra Vanhelmont nog wachten tot vrijdag 23 februari om zich prinses carnaval Aartselaar 2024 te noemen. Omdat ze de enige kandidaat is, hoefden verkiezingen niet, en kreeg ze afgelopen 11 november al officieus deze titel. Op zondag 25 februari trekt voor de 42ste keer de carnavalstoet door de straten van Aartselaar.

“Ik ga het parcours van de stoet te voet afleggen met mijn steunend gezelschap. Neen, voor mij geen praalwagen. Dat is allemaal heel tof, maar ik hou meer van het rechtstreeks contact met het publiek, een handje geven, eens wuiven, een schouderklopje of een kus en een knuffel voor wie je wat beter kent”, legt Petra uit.

Niet eerste keer prinses

Petra heeft trouwens al wat ervaring met ‘prinses’ zijn. Zo was ze in 2016 al prinses carnaval bij carnavalsvereniging Karnamor in Mortsel. “Het carnavalsleven zit er van jongs af aan in. Zo trok ik vanaf mijn 8 jaar met de Mortselse majorettes Golgensticks zowat tien jaar lang over de vele Vlaamse wegen die wat met carnaval te maken hebben. Dat ook haar vader carnavalist in hart en nieren is en tevens erelid van Karnamor, draagt zeker bij tot de carnavalsgoesting.”

Na prinses Mortsel verloor ze het carnaval een tijdje uit het oog. “Ik was toen samen met mijn vriend, die in een ver verleden ook al prins was geweest. Afgelopen tijd stond onze blik meer op het voetbal gericht. Nadat we onze relatie stopten, ben ik terug in het carnavalswereldje gestapt. Omdat ik inmiddels in Aartselaar woon, was de stap naar de ‘Stannewieken’ vlug gezet.”

Stannewieken en feest

De carnavaleske vereniging Stannewieken bestaat nog niet zo lang. “Het was de zus van de plots overleden Stanny Verlooy, zus Meentje, die als een eerbetoon aan haar broer, de carnavalsvereniging Stannewieken oprichtte. Stan staat voor Stanny en de wieken verwijzen naar de Aartselaarse molen”, legt ze uit.

Op 23 februari 2024 wordt Petra Vanhelmont officieel aangesteld als prinses. Nadien volgt een kroegentocht in het centrum. Een dag later gaat de kroegentocht verder, in de cafés buiten het centrum met als hoogtepunt de carnavalstoet op zondag 25 februari. “Hierbij ben ik steeds vergezeld door mijn zoon Hofmaarschalk Yannick, Hofdame Suna en Hofnar Dries”, besluit ze.

Advertentie

 

Leave a Reply