Skip to main content

Het Park Van Eden in Wilrijk biedt voor elk wat wils. Het gebied, dat vroeger bekend stond als ‘Neerlandpark’ is zo’n 23 hectare groot en een oase van rust.

Een deel van het park is natuurgebied en wordt beheerd door Natuurpunt. Af en toe organiseren zij rondleidingen met meer info over de fauna en flora. De andere helft, zo’n 14 hectare, is een grote natuurspeeltuin.

Voor de avonturiers is het park een heuse speeltuin. De speeltuigen zijn grotendeels opgebouwd uit natuurlijke elementen. Zo zijn er avonturenroutes opgebouwd uit balken, een loopbrug tussen twee heuvels en een parcours over water.

Ook aan wie het liever rustig aan doet, is gedacht. Wilgentunnels en -hutjes, prachtige bloemenperken en kabbelende vijvertjes maken van het park de ideale plek om te wandelen, te picknicken of rustig een boek te lezen.

Doorheen het park lopen een heleboel fiets- en wandelpaden. Dat is perfect om een dagje door te brengen in de zon. Er is ook een hondenloopweide, mét aangepaste zwemvijver, dus laat je trouwe viervoeter zeker niet thuis.

Advertentie

 

Tekst: Silke Haentjens

Leave a Reply