Skip to main content

In juni namen 350 mensen deel aan een succesvolle derde editie van RupelRun. Er werd ook gelopen voor een goed doel: in totaal werd er €2.500 ingezameld voor Start2SportAgain (S2SA) om mensen met een beperking de kans te geven om (opnieuw) te sporten.

Organisator en voorzitter van de Sportraad in Hemiksem, Simon Van Hoofstat, zat al langer met het idee om een loopevenement te organiseren. Samen met medeorganisatoren Jenne Meyvis en Paul Van Horen startte hij drie jaar geleden met de 5 mijl van Hemiksem, een loopwedstrijd van acht kilometer. Ondertussen zitten ze al aan hun derde editie, maar zijn ze veranderd van naam omdat ze af wilden van de vijf mijl om meerdere afstanden aan te bieden. Zo werd RupelRun geboren.

“Wij willen zoveel mogelijk mensen aan het bewegen krijgen en S2SA wil die kans ook geven aan mensen met een beperking. Het verhaal van S2SA sluit dan ook perfect aan bij waar de RupelRun voor staat”, vertelt Simon. Johan De Groof, voorzitter van S2SA, is dan ook zeer dankbaar voor de mooie cheque van € 2.500. “Deze centen zullen in de toekomst gebruikt worden om mensen met een handicap te helpen om opnieuw te kunnen sporten of aan het sporten te blijven”, aldus Johan.

Heb jij zelf een handicap en ben je op zoek naar een organisatie om jou te ondersteunen bij het sporten of wil je S2SA zelf steunen? Neem dan gerust contact op met info@start2sportagain.be.

Advertentie

Leave a Reply