Skip to main content

De Rupelstreek Helpt werkt samen met scholen om tijdens de pauzes gezonde maaltijden aan te bieden aan kinderen in armoede. Dat is volgens de vzw een verdoken probleem in onze regio, en bij uitstek het gehele land. Voorzitter Boudewijn Cop, ondervoorzitter Dirk Vaes en bestuurslid Dirk De Groof van Rupelstreek Helpt vertellen meer over ‘Een gevuld schoofzakske’, een initiatief dat ze samen met andere vrijwilligers nemen.

In ons land zit in elke klas gemiddeld één leerling die vanwege financiële moeilijkheden geen of onvoldoende gezond eten meekrijgt. Vaak voorzien leerkrachten op eigen kosten deze kinderen van een maaltijd, maar ondanks die nobele daden is hulp van buitenaf broodnodig. “Wanneer kinderen in hun basisbehoeften gehinderd worden, is dit nefast voor hun ontwikkeling. Zowel op persoonlijk als academisch vlak”, vertelt Dirk Vaes.

Met ‘Een gevuld schoofzakske’ biedt Rupelstreek Helpt een budget aan voor scholen in onze regio, om gezonde voeding te kopen voor kinderen die daar anoniem behoefte aan hebben. “Ik weet van een lagere school met een klas waar minstens zeven kinderen op regelmatige basis geen eten van thuis meekrijgen”, vertelt Boudewijn Cop. Daarom zamelen ze geld in met onder andere hun brooddoosactie. “Mensen kunnen deze brooddoos kopen samen met lekkernijen zoals snoep, cava, wijn, … op jaarmarkten en winterbraderijen, zoals die van Niel en Boom.”

Mensen die ‘Een gevuld schoofzakske’ en Rupelstreek Helpt willen steunen zijn zeer welkom en kunnen dit doen met giften en/of iets kopen in de steunwinkel op hun website. Voor slechts 10 euro per jaar kan je ook actief betrokken worden en je vrijwillig mee inzetten. “Hiermee ben je een heel jaar verzekerd tegen ongevallen gedurende onze acties”, zegt Boudewijn Cop.

Alle informatie over de actie ‘Een gevuld schoofzakske’ is te vinden op: www.rupelstreekhelpt.be.

Advertentie

 

Leave a Reply