Skip to main content

In het basketbal speelt onze nationale vrouwenploeg van 1 tot en met 9 juli het EK -18 in Konya, Turkije. Sam Daelemans van Phantoms Boom behoort momenteel tot de preselectie voor het EK. Vorige zomer speelde Daelemans ook al het EK bij de U18 en het WK bij de U17. Toen waren de achste finales het eindstation. Nu is het de bedoeling om verder te geraken.

De liefde voor basket is er met de paplepel ingegeven. Zowel de mama als papa van Daelemans speelden vroeger basket op het hoogste niveau. Het was in het begin logisch om te kiezen voor basket. Vandaag speelt Daelemans al vijf jaar bij Phantoms Boom. Daarin werd Daelemans twee keer kampioen met de tweede en derde ploeg van Boom. De eerste keer was op 14-jarige leeftijd in eerste provinciale. “Door op jonge leeftijd te mogen proeven van het professionele basket heb ik veel bijgeleerd van de meer ervaren spelers”, vertelt Daelemans.

Nu studeert Daelemans aan de Topsportschool in Wilrijk waar de lessen aangepast zijn aan haar trainingen en wedstrijden met Boom. Daar speelt Daelemans voor het grootste deel bij de beloftes, maar krijgt ze ook geregeld haar kans bij de eerste ploeg. Phantoms Boom eindigde als vijfde in de competitie en verloor in de playoffs van Luik. Een teleurstelling, maar Daelemans bekijkt de toekomst rooskleurig. “Ooit hoop ik bij de Belgian Cats te spelen en misschien een carrière uit te bouwen in het buitenland, maar eerst focussen op het EK”, zegt ze met vertrouwen.

Advertentie

 

Tekst & audio: Bas Vermeersch

Leave a Reply