Skip to main content

Manu en Michiel Beers, de twee broers achter het waanzinnige succes van Tomorrowland, zijn opgenomen in de Galerij der Prominenten van Voka – Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland. “Met elk jaar meer dan 400.000 bezoekers uit 200 landen is dit festival van de elektronische muziek in Boom uitgegroeid tot een van onze bekendste exportproducten”, onderstreept Luc Luwel, gedelegeerd bestuurder van Voka – Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland.

Manu en Michiel Beers zagen zichzelf vereeuwigd met de 34ste gouden plaat op de wall of fame van de Antwerps-Wase Kamer. Luc Luwel, gedelegeerd bestuurder Voka-Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland: “De feeërieke setting en de luxueuze omkadering van het festival die ooit bedacht zijn door Manu en Michiel, vormen al bijna twintig jaar het unieke handelsmerk van Tomorrowland. Ook de professionalisering waarmee ze van Tomorrowland een wereldwijd cultureel fenomeen hebben gemaakt, bewijst dat ze als ondernemers in de hoogste liga meespelen. Bovendien is zakelijk succes niet hun enige drijfveer. Via initiatieven als de Tomorrowland DJ-Academy en hun Tomorrowland Foundation willen ze ook iets teruggeven aan de samenleving.”

Advertentie

 

Manu en Michiel Beers schatten de erkenning die ze van de Antwerpse ondernemerscommunity krijgen hoog in. “Tomorrowland is zowat het enige grote festival ter wereld dat nog niet door een internationale entertainmentgroep is overgenomen. Dit is nog altijd een honderd procent Vlaams product en daar zijn we bijzonder fier op. Het is een fijn gevoel dat we daar vanavond zoveel enthousiaste erkenning voor krijgen. Het geeft ons ook extra motivatie om onze internationale activiteiten verder uit te bouwen hier in Antwerpen”, aldus de broers in hun dankwoord.

Ook Andreas Pfeffer, voorzitter van Voka – Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland, is in zijn laudatio lovend: “Manu en Michiel Beers hebben met Tomorrowland een wereldmerk gecreëerd, waarmee ze onze regio in de geesten van wereldleiders, artiesten en duizenden jongeren neergezet hebben als een mekka van creativiteit en innovatie. Daar kan zelfs geen wereldtentoonstelling tegenop.”

De broers Beers volgen in de Galerij der Prominenten Antwerps burgemeester Bart De Wever op, die vorig jaar een plaat kreeg. Andere namen op de lijst zijn onder anderen kunstenaars Luc Tuymans en Panamarenko, topviroloog Peter Piot en het ondernemersduo achter modelabel Essentiel Antwerp.

Advertentie

Leave a Reply