Skip to main content

Van 12 tot 15 oktober vindt in het Bulgaarse Varna het EAGC Acro plaats. Dat is het EK voor junioren binnen de acrobatische gymnastiek, kortweg acrogym. Tijdens dit EK vertegenwoordigen Charlotte (15), Lizzie (10) en de Aartselaarse Lani (15) met trots onze driekleur. Omdat de deelname handenvol geld kost, zijn verschillende steunacties opgezet.

Het is een (nog) vrij onbekende sport, maar als het aan Team Chalali ligt, mag daar snel verandering in komen. Chalali komt voort uit de voornamen Charlotte, Lani en Lizzie. “Sinds juni 2022 vormen we een meisjestrio en we hadden snel door dat de coaches ons goed gematcht hadden”, vertelt Lani. “Er was onmiddellijk een klik en we beleven veel plezier samen.” En dat is maar goed ook, want het trio traint minstens 17 uur per week!

Kampioensploeg

Het voorbije seizoen was voor Team Chalali eentje om niet snel te vergeten. Ze werden zowel Antwerps als Belgisch kampioen binnen hun leeftijdscategorie en ook op het Vlaamse Kampioenschap vielen ze in de prijzen met een bronzen medaille. Op internationale wedstrijden behaalden ze ook een mooie 4de en 5de plek. Dat wordt nu beloond met een deelname aan het EK.

“We hadden uiteraard gehoopt op een mooi seizoen, maar dit hadden we nooit verwacht”, zegt Charlotte trots. “Het is allemaal heel spannend omdat we niet weten wat ons te wachten staat.” Het trio bereidt zich nu volop voor op hun EK-deelname. “Als onze coaches en wijzelf blij zijn met wat we neerzetten op de mat, dan keren we tevreden terug. We kijken er alle drie enorm hard naar uit”, voegt Lizzie toe.

Steunacties

Een deelname aan een EK in Varna is heel leuk, maar er komen natuurlijk ook veel kosten bij kijken. Vooral de kosten voor de verplaatsing en het verblijf in Bulgarije zijn niet goedkoop. Daarom schakelt Team Chalali graag de hulp in van zoveel mogelijk mensen!

“We hebben al verschillende steunacties georganiseerd”, licht Lani toe. “Via onze Facebookpagina en website verkopen we bijvoorbeeld wijn, snoepzakken en zelfs vers gemaakte spaghettisaus. Wie wil kan ons dus een financieel duwtje in de rug geven!”

Website: https://steun.apg.productions/

Facebookpagina: https://www.facebook.com/profile.php?id=100093329716128

Foto’s: Team Chalali

Advertentie

 

Leave a Reply