Skip to main content

Er beweegt wat op bedrijventerrein Terbekehof in Wilrijk. Nu de wegen en riolen zijn heraangelegd en het warmtenet in de grond zit, wordt er volop ingezet op energie, duurzaamheid, klimaat en circulariteit. Zo zorgt bedrijvenvereniging Handel en Industrie Werkt (HIW) samen met de Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij (POM) Antwerpen voor de oprichting van een energiegemeenschap, een primeur in Vlaanderen.

Samen met de bedrijven onderzocht POM Antwerpen wat een energiegemeenschap op Terbekehof zou kunnen betekenen, zoals bijkomende zonnepanelen, (snel)laders voor elektrische voertuigen, batterijen, enzovoort. Onder begeleiding van  Sweco en Transition Stories wordt begin 2023 de energiegemeenschap opgericht om van start te gaan met het delen van zonnestroom. Maar de ambities reiken verder, zo blijkt.

Onder meer Karel Cardoen, voorzitter HIW, en Wilfried Dockx ,bestuurder Dockx en lid HIW, leggen uit wat deze gemeenschap voor hun bedrijf en het bedrijventerrein betekent. Ook Paul Robbrecht van POM Antwerpen en Peter Verboven van Trasition Stories geven meer uitleg bij dit baanbrekend initiatief.

Advertentie

Leave a Reply