Skip to main content

Het is een natte, kille woensdagavond als onze reporter, aan de Pierstraat in Reet, het afgelegen erf van de repetitiestudio ’t Stalleke, opwandelt. Op het stevig fundament van een basgitaar wa-hoe-wa’en elektrische gitaren erop los en worden drumvellen gemarteld. Een ruig gekorrelde mannenstem en een heldere en tegelijk krachtige vrouwenstem snijden dwars door die instrumentale geluidsgolven heen. De repetitie van Think Twice, dé rockcoverband van de Rupelstreek, is duidelijk aan de gang.

Het verhaal van Think Twice startte begin jaren negentig, als Dirk Vermant met vier andere muzikanten in Niel een rockband oprichtte. Al heel snel, in 1993, trokken ze Pats Vergauwen aan als leadzanger.

Een muziekband in beweging

De band had uiteraard een naam nodig. Pats herinnert zich nog hoe Think Twice aan die naam kwam: “Een van de bandleden zei toevallig dat ze over een naam toch eens twee keer over moesten nadenken en meteen moesten we niet meer verder zoeken naar een naam.”

Door heel wat toevalligheden evolueerde de groep naar haar huidige samenstelling. Geert De Weerdt (gitarist), en Luc Vercruyssen (basgitarist en contrabassist) werden opgemerkt tijdens een optreden op de Lichtfeesten in Reet. Wim Geeraerts viel af en toe in om “de Frenne” (Danny Mampaey) aan de drums te vervangen. Wim werd de vaste drummer toen “de Frenne” definitief stopte. In hun zoektocht naar een goede toetsenman, kwamen ze uit bij Rutger Van den Bergh. Toen Rutger ook nog schitterend gitaar bleek te spelen, staat hij nog maar zelden achter de toetsen.

Een vleugje vrouwelijkheid tussen al dat testosteron kon de sound alleen maar ten goede komen. Tine De Voecht, het nichtje van de oprichter van Think Twice, heeft geen onaardige stemgeluid en werd de frontlady. Van de oorspronkelijke band blijft alleen Pats over.

Eén voorkeurgenre, maar met aandacht voor het publiek

Think Twice staat voor rock, rockpop en blues. Hun repertoire telt ongeveer 50, stuk voor stuk, sterke nummers. Naargelang het publiek en de gelegenheid maken ze hieruit een selectie. Als de toehoorders iets als “Vuurwerk” van Camille of “Ik hou van u” van Noordkaap wil horen en meezingen, dan kan dat ook wel eens.

Advertentie

“Ook jongeren beginnen onze muziek naar waarde te schatten,” zegt Luc, “en ik denk dat ze stilaan opnieuw de kracht van live muziek naast dj-sets beginnen te voelen.”

Wat maakt Think Twice zo uniek en geliefd?

“We proberen muziek te brengen die we kwalitatief aankunnen en die ons publiek wil horen,” oppert Rutger. Geert beaamt het belang van kwaliteit: “Ik merkte meteen het niveau van deze band toen ik er als laatste muzikant bij kwam. Ik moet hier echt een tandje bijsteken.”

Wim vindt ook dat er iets magisch gebeurt als Think Twice optreedt: “Er gebeurt iets op het podium waardoor de sfeer, maar ook de boodschap van één team te zijn, dat zich zelf ook amuseert, overslaat op het publiek. We hebben dan ook twee sterke frontzangers die het publiek bespelen. Het is ook duidelijk hoorbaar dat hun stemmen fantastisch blenden.”

“We weten wat we aan elkaar hebben,” zegt Tine, “We zijn vrienden en maken de afstand tussen ons en het publiek  zo klein mogelijk.”

De juiste MAN op de juiste plaats

Patrick Pauwels is de MAN achter de schermen. En “MAN” staat hier voor MANager en MANusje-van-alles. “Ik zorg ervoor dat de muzikanten zich alleen moeten focussen op hun zang en muziek. De rest mogen ze gerust aan mij overlaten.”

Patrick was, voor hij de partner van Tine werd, vooral sportief bezig en had niets met muziek. Nu is hij even gepassioneerd als de bandleden bezig met Think Twice. Public relations, reservaties, crew, geluidsversterking, sponsors verzorgen, en, niet te vergeten …, op tijd drank voor de juiste klank. “Ik zou het geweldig missen, mocht dit ooit eindigen,” bekent Patrick eerlijk.

Geen band zonder fans

Think Twice heeft een trouwe schare fans. Naar een optreden bij de Scheldewijding hebben ze zelfs een bus ingelegd. Dat is een initiatief dat Tine nog eens wil herhalen. Ze vindt het ook belangrijk dat Think Twice af en toe op een benefiet optreedt.

Organisatoren mogen sowieso rekenen op heel wat publiek. Ze zijn dus gewaarschuwd om voldoende drank te bestellen. Veel toehoorders zorgen immers voor een goede omzet. Volgens Pats maakt muziek spelen ook dorstig. Toen ze ooit bij Rosa in Terhagen, hun gage wilden afrekenen, bleek dat hun drankrekening hoger lag dan hun vraagprijs voor het optreden. Echt?

Uit je dak gaan met Think Twice in jouw buurt in 2023?

26 maart: Opening Toeristisch Seizoen in De Schorre, Boom

6 mei: Noeverrock, Boom

10 juni: Café De Vak, Niel

4 augustus: Campingbraderie, Retie

2 september: Scheve Torenfeesten, Schelle

4 november: vaste waarde op Niel Jaarmarkt weekend

Advertentie

Leave a Reply