Skip to main content

Ombudsman Ivo: ‘Buurthuis is een geoliede machine’

De schakel tussen de ruime buurt en Tomorrowland (TML) is onmiskenbaar ombudsman Ivo Corbeels. Zelf geconfronteerd als buurtbewoner met hinder door TML, rolde hij in het verhaal als tussenschakel. “We lossen letterlijk vele grote en kleine problemen op. Het geluid afzetten en gratis tickets regelen, dat lukt niet”, zegt hij al lachend. “Maar alle andere vragen en opmerkingen pakken we aan en volgen we op.”

Met de gepaste gedrevenheid en altijd veel goesting zijn Ivo en zijn team van het Buurthuis weldra weer een luisterend en oplossend oor voor de vele uiteenlopende vragen en opmerkingen, die naast het festival opduiken. Hijzelf en zijn vrouw Martine zijn hun hele leven lang al notoire bezoekers van zowat alle festivals. Dat zorgt sowieso al voor expertise.

Zelf geconfronteerd

“Met TML van 2010 bleken er ’s morgens festivalgangers in mijn tuin aan het douchen met de tuinslang. Er kwamen toen onverwacht meer kampeerders af dan voorzien. Daarop zocht ik contact met TML. Van het één kwam het ander en vandaag ben ik al sinds 2011 ombudsman. We zijn gegroeid van niets naar een echt Buurthuis met alles erop en eraan”, zegt Ivo.

Dat TML een impact voor de omwonenden heeft, is een understatement. “Het is echter veel belangrijker dat we vanuit het Buurthuis in de Nachtegaalstraat, naast de watertoren, oplossingen zoeken voor de vele problemen en probleempjes. De juiste informatie stelt gerust en het feit dat we met ons team als vrijwilliger de buren willen bijstaan, zorgt voor extra begrip. We hebben hiervoor de expertise van een 40-tal TML-medewerkers, die snel schakelen.”

Advertentie

 

Buurthuis

De codewoorden in het buurthuis zijn vriendelijkheid, geduld en vooral een luisterend oor. “Onze buurtwerking is speciaal door de wijze hoe we georganiseerd zijn, bereikbaar en oplossend werken. Gestart in 2011 met amper tien telefoontjes per dag, zitten we nu aan dagelijks zo’n 150 telefoontjes en 2 tot 300 mails.”

Het minste dat er verkeerd gecommuniceerd wordt, of er een roddel verspreid wordt, ontploft de mailbox. “Zo is er ooit een verkeerde inschrijvingsdatum gepubliceerd voor het buurtfeest. Binnen de kortste keren regende het een hele dag mails met allemaal diezelfde vraag”, zegt hij. Zo ligt Ivo ook mee aan de basis van de organisatie van het Buurtfeest. Gestart met twee groepen van 200 mensen, is dit vandaag een feestje van 12.500 buren, voornamelijk uit Boom en Rumst.

Hele jaar door bereikbaar op buurt@tomorrowland.be en in juli en augustus ook telefonisch op 0800.19.009. Iedereen welkom vanaf zaterdag 15 juli tot en met dinsdag 1 augustus in het Buurthuis. Info voor de inwoners van Boom en Rumst www.tomorrowland.com/buurt en voor de andere gemeenten van de Rupelstreek en Willebroek via www.tomorrowland.com/rupelstreek.

Advertentie

Leave a Reply