Skip to main content

Het grootschalige outdoor dance-evenement Tomorrowland, dat jaarlijks plaatsvindt in recreatiedomein De Schorre, kent een interessante levensloop. De broers Manu en Michiel Beers – tot op vandaag de drijvende krachten achter Tomorrowland – wilden iets nieuws brengen in de festivalwereld: elektronische muziek in een feeëriek kader waar de totaalbeleving en het visuele spektakel centraal staat. Maar hoe is het allemaal begonnen?  

De geschiedenis van Tomorrowland start op zaterdag 14 augustus 2005. De allereerste editie duurt één dag en lokt een kleine 10.000 bezoekers. Het waren maar enkele grote namen die de affiche vulden. Van Armin Van Buuren tot Coone en Yves Deruyter.

Toch kende het dancefestival niet meteen een commercieel succes. Pas vanaf de 5e editie in 2009 is het tweedaags festival voor het eerst uitverkocht met 90.000 bezoekers. Sinds 2011 duurt Tomorrowland drie dagen en in 2014 evolueerde het tot twee weekends van drie dagen.

De broers Beers zagen het elk jaar grootser en grootser. Na enkele mislukte pogingen om het concept te lanceren in Amerika, zette het voet aan de grond in Alpe D’Huez met Tomorrowland Winter. Een week lang gaat après-ski arm in arm met een dancefestival, wat een perfecte combo is voor bezoekers die houden van muziek en wintersport.

Van een eigen muzieklabel en radiozender tot een Tomorrowland Academy en een glampingcomplex in de woestijn van Dubai. Het is duidelijk dat het jaarlijkse event uitgegroeid is tot een divers merk dat zich verspreidt over verschillende domeinen met uiteenlopende producten.

Zo ging de organisatie voor deze editie nog een stap verder, met de eerste Love Tomorrow Conference. In het laatste weekend wordt er een conferentie gehouden over duurzaamheid, met grote namen als auteur Yuval Noah Harari. Met dit evenement streeft de organisatie ernaar om één van de grootste bijeenkomsten rond duurzaamheid ooit te worden. En zo wil Tomorrowland ook in haar streven naar een betere wereld de grootste zijn.

Jaar na jaar blijft Tomorrowland groeien, met dit jaar ruim 800 artiesten, op 15 podia, gedurende drie festivalweekends met telkens 200.000 bezoekers.

Advertentie

Leave a Reply