Skip to main content

Op 17 februari 2019 overleed Ketnet-musicalster Arne Decock nadat hij op een elektriciteitspaal naast een spoorweg kroop en daarbij de bovenleiding raakte. Iedereen reageerde geschokt op het nieuws van zijn plotse overlijden. Op 1 juli 2022 zou Arne afstuderen aan de afdeling Musical van het Conservatorium te Brussel. En dat willen zijn familie, vrienden en klasgenoten vieren in het cultureel centrum van Aartselaar.

Eva Isselee studeert dit schooljaar af aan het Conservatorium van Brussel. Toen ze vier jaar geleden startte met de musicalopleiding, leerde ze Arne kennen als een vrolijke en getalenteerde jongen. “Toen de mama van Arne ons vroeg of we onze eindvoorstelling wouden spelen op een benefiet voor hem hebben we geen seconde getwijfeld. Normaal gezien was het ook zijn eindvoorstelling”, zegt Eva sereen.

De periode na de dood van Arne was dan ook zeer intens voor Eva en haar klas. “Toen we de mail kregen van het opleidingshoofd waarin stond dat Arne verongelukt was, heb ik deze meermaals opnieuw moeten lezen. Ik kon het maar niet vatten dat hij er niet meer was. Dat nieuws kwam maar niet bij me binnen.”

Met trots vertelt Eva dat Arne nog steeds een onderdeel is van de groep. “We hebben op school ook een hoek aan hem toegewijd. Je kan daar, bijvoorbeeld, dingen schrijven voor hem. Op 17 februari wordt hij ook telkens herdacht.”

Advertentie

Het bos van Arne
Kort na de dood van Arne wou de familie het bruisende leven van Arne zin geven door een bos te planten. In plaats van bloemen of kransen te schenken, riepen ze op om een gift te doen aan de organisatie ‘Ondernemers Zonder Grenzen’. Voor elke twee euro werd er een boom geplant in de Sahel in Afrika. Een initiatief dat je nu nog steeds kan steunen.

“De familie van Arne organiseert regelmatig activiteiten en het geld gaat steeds naar OZG om een bos te planten voor de jeugd van morgen”, vertelt Eva. “Kort na zijn dood hebben we met de leerlingen op school ook een boom geplant. Dat was een zeer mooi en emotioneel moment!”

CC Aartselaar
In samenwerking met CC Aartselaar en Aartselaars Toneel Gezelschap organiseert de familie van Arne een benefiet. Op donderdagavond kan je niet alleen komen kijken naar de docufilm ‘The Great Green Wall’ waarin de effecten van de klimaatcrisis aan het licht komen, maar ook naar een optreden van popzangeres Camille Dhondt. Op vrijdagavond kan je genieten van een concert van Arne’s pas afgestudeerde klasgenoten waarin ze verschillende bekende en minder bekende musicalsongs brengen.

“We brengen verschillende nummers die gekoppeld worden aan de dood van Arne. Niet alleen het nummer ‘No Voice’ van de musical Bare is een voorbeeld, maar ook het nummer ‘Don’t worry about me’ van Frances heeft een speciale betekenis. We brachten dit nummer op de begrafenis van Arne”, zegt Eva met een uitgestreken gezicht.

De avond wordt afgewisseld met een mix van groepssongs, duetten en solosongs. De nummers worden aan elkaar gepraat door MNM-presentator Wanne Synave die Arne ook goed kende.

Tickets:

Donderdag 30/06/22:
Benefiet voor het Bos van Arne | Film ‘De grote groene muur’ met gastoptreden van Camille – Cultuur Centrum Aartselaar (cultureelcentrumaartselaar.be)

Vrijdag 01/07/22:
https://www.aartselaar.be/benefiet-voor-het-bos-van-arne-ons-laatste-jaar-in-concert

 

 

Advertentie

 

Leave a Reply