Skip to main content

Vroeg of laat wordt iedereen geconfronteerd met het verlies van een dierbare. Daarom laten we graag twee jonge uitvaartondernemers  Rik en Jens aan het woord. Hoe zij hun beroep ervaren en welke visie zij ontwikkeld hebben. Hoe hun liefde voor het vak en creativiteit hand in hand gaan met mensen helpen afscheid te nemen van hun dierbare tot het ontzorgen van alle praktische zaken. Maar ook hoe zij met hun onderneming sociaal en maatschappelijk iets willen betekenen in de samenleving.

Het geheime recept van ons beroep is liefde

Liefde, daar begint en eindigt het mee. Omdat ‘uitvaartondernemer’ zijn meer een roeping is dan een beroep. Het is zeker geen Nine to Five job en weekends kennen wij niet. Mensen overlijden op elk moment en dan moeten wij er zijn voor de nabestaanden. Al is het maar om hen gerust te stellen dat ze nog even tijd hebben voor we alles praktisch gaan regelen.

Als je de uitvaartzorg niet met liefde en overtuiging doet, hou je dat ook niet vol en mensen voelen dat onmiddellijk. Vaak krijgen we de opmerking, ‘hoe kan je dat nu graag doen?’ Wij zijn in de eerste plaats een aanspreekpunt, een vertrouwenspersoon op zo’n ingrijpend moment in de mensen hun leven. Hier staat dan weer dankbaarheid en voldoening tegenover en dat is onbetaalbaar.

Ervaring en creativiteit

Met ons ervaren team van uitvaartbegeleiders voelen wij aan wat de noden zijn van onze families. Zo bieden wij traditionele, maar ook zeer creatieve uitvaarten aan. Voor deze laatste wordt de vraag alleen maar groter. Als moderne eigentijdse uitvaartondernemers blijven we niet bij het oude, maar denken we mee met onze families om een gepaste vorm te geven aan het afscheid van hun dierbare.

Dit gaat over het ontwerp van de rouwbrief en gedachteniskaartje, een unieke locatie, creatieve opstelling van de foto’s en urne/kist, maar vooral toch ook de inhoud van de plechtigheid zelf. Zo luisteren wij naar het levensverhaal van de overledene, waar hield de overledene van, wat maakte hem/haar zo bijzonder? … Al die zaken leiden ertoe dat we vaak met kleine, maar niet onbelangrijke details een groot verschil kunnen maken.

Eigen Afscheidsruimtes

Omdat wij ook in eigen huis vooruitstrevend willen zijn bieden wij onze families een mooie, rustieke ruimte aan waar zij de overledene kunnen komen groeten. Ook onze aula beschikt over alle nieuwste technieken zodat we bepaalde sferen kunnen creëren die de plechtigheid op technisch vlak dan, weer een eigen karakter geeft. In onze lounge bieden we afscheidsrecepties aan met diverse formules.

Deel uitmaken van de lokale gemeenschap

Wij vinden het belangrijk om ook maatschappelijk en sociaal te ondernemen. Zo sponsoren wij veel lokale verenigingen die wij in ons hart dragen. Deze verenigingen zijn het sociale weefsel van onze samenleving en verbind mensen, dat maakt het zo waardevol.

Wil je meer info of heb je vragen?

Surf eens naar onze website www.cornelisjanssens.be of bekijk ons voorstellingsfilmpje met Marc Fransen.

Zit je met vragen rond overleiden of wil je graag zelf al een deel van je uitvaart voorbereiden?

Wij staan steeds open voor een vrijblijvend gesprek. De koffie staat altijd klaar.

Leave a Reply