Skip to main content

Afgelopen weekend kon het publiek alvast een kijkje achter de schermen nemen in de nieuwbouw van AZ Rivierenland campus Rumst. Maar wat is het verhaal achter het voormalige AZ Heilige Familie?

Door de stijgende zorgnood in 1959 openden 10 zusters een ziekenhuis genaamd ‘Kliniek Heilige Familie’. De vorm van het ziekenhuis was zeer modern voor die tijd. De boogvorm die gehanteerd werd, was achteraf bekeken toch niet zo praktisch aangezien alle leidingen een kromming moesten hebben en de lokalen ook mee de bocht moesten maken.

De zusters beoogden kwaliteitsvolle zorg  in een nette en mooie omgeving voor de mensen uit de Rupelstreek. Momenteel zijn er zelfs nog enkele van die zusters in leven.

Op 1 januari 2019 smolt  het AZ Heilige Familie samen met de Sint-Jozefkliniek Bornem onder de naam AZ Rivierenland. Met die  fusie willen ze focussen op het garanderen van kwaliteitsvolle zorg dicht bij huis.

Ondertussen worden de verbouwingen afgerond in het huidige AZ Rivierenland campus Rumst en vanaf maandag 24 oktober  zullen de patiënten verwelkomd worden in  het gloednieuwe onthaal.

 

Foto’s: AZ Rivierenland – Bart De bruyn – Evelynn Delbaen

Advertentie

 

Leave a Reply