Skip to main content

Op de Barones Ludwina de Borrekenslaan 111 in Aartselaar vind je sinds 2020 een kenniscentrum voor alle verzekeringstakken voor particulieren, ondernemers en verenigingen. Toen centraliseerden drie KBC-verzekeringskantoren, uit Hemiksem, Boom en Aartselaar, zich tot Verzekeringen A12 Rupel. Zaakvoerders Geert De Weerdt, Paul Leroy en Koen Branders vertellen hoe deze samenwerking voordelen biedt voor henzelf, maar vooral ook voor de klanten.

Geert en Paul zijn met beide meer dan dertig jaar ervaring routinés binnen de sector en kennen elkaar al jaren. “Ik begon destijds bij een makelaar en schakelde dan over naar het agentschap van mijn vader in centrum Aartselaar, wat ik uiteindelijk heb overgenomen”, licht Geert toe. Paul was tot 2020 actief in het kantoor in Hemiksem, waar hij zijn voormalige buurman Koen aanwierf. “We merkten toen al snel dat Koen goed was in gesprek met klanten en een natuurlijke aanleg had voor de job”, zegt Paul.

Tijd voor fusie

Het idee achter de fusie en het bundelen van de krachten van de verschillende kantoren lag in het willen aanbieden van de beste service. “Binnen kleine kantoren is je specialisatie beperkt en kan je geen allesomvattende service bieden”, zegt Geert. “Maar wanneer je die samenbrengt onder één dak kan dat door de bundeling van expertise wel. We versterken elkaar met mensen die je kan inzetten op verschillende domeinen.”

“Een fusie is een soort van huwelijk: die beslissing maak je niet holder de bolder.”

Om de fusie vlot te laten verlopen was een jaar of twee voorbereiding nodig. Er waren veel vragen die beantwoord dienden te worden: Verhuis je naar een centrale locatie of niet? Wat vang je aan met de andere kantoren? Wat met het financiële luik? Hoe brief je personeel en cliënteel op gepaste wijze? “Een fusie is een soort van huwelijk: die beslissing maak je niet holder de bolder”, geeft Koen aan. “Soms was dat een halve dag brainstormen om die ideeën dan weer enkele weken te laten bezinken, alvorens terug te koppelen en een beslissing te maken.”

“Ook geografisch gezien was de fusie een logische keuze”, vult Paul aan. “We bestrijken de gemeentes Hemiksem, Niel, Boom, Aartselaar en Schelle. Allemaal vlot bereikbaar door onze ligging vlakbij de A12. Daarnaast is het een interessant werkgebied vol kmo’s, zelfstandigen en vrije beroepen, waar we ons ook op toeleggen.”

Advertentie

Rekenen op elkaar

De drie zaakvoerders zijn allemaal van een verschillende generatie, wat maakt dat ze elks een ander netwerk hebben om aan te spreken en elkaar op verschillende vlakken kunnen ondersteunen. “Voor mij was zaakvoerder worden iets compleet nieuw”, vertelt Koen. “Het was dus een enorme geruststelling dat hier niet alles op jouw schouders valt. Ik kon rekenen op het vertrouwen en de ervaring van Geert en Paul om in die rol te groeien. Nu nog bespreken we de meeste zaken met ons drie.”

“Heel ons team versterkt ons en daar zetten we graag uitvoerig op in!”

Die focus op vlotte samenwerking en leren van elkaar is typerend voor het kantoor. “We delen hier al onze zorgen en bespreken onderling problemen en hoe we deze best aanpakken”, vult Paul aan. “Geert en ik hebben natuurlijk heel wat ervaring na al die jaren, maar ook veel medewerkers van ons draaien al meer dan twintig jaar mee. Heel ons team versterkt ons en daar zetten we graag uitvoerig op in!”

Wanneer er daarnaast iemand uitvalt om welke reden dan ook, staat er een groot kantoor klaar om die leegte op te vangen. “Zo behouden we onze continuïteit, wat in een kleiner kantoor moeilijker is”, weet Koen. “Tijdens corona hebben we bijvoorbeeld zeer snel beslist om het team op te delen in twee groepen die elkaar niet zagen, om te vermijden dat ons hele team in quarantaine zou belanden.”

Gestaag groeien

Drie jaar verder bekijken de heren de fusie als een schot in de roos. “Het is altijd even afwachten hoe dat uiteindelijk verloopt en hoe de klanten erop gingen reageren”, zegt Geert. “Maar we hebben bewust onze tijd genomen om er zeker van te zijn dat alles vlot ging. We zijn heel blij dat we nu staan waar we staan en tijdens die overgang zo goed als geen enkele klant zijn verloren.”

“Groeien willen we altijd doen, maar dat moet gestaag gaan zodat onze bestaande klanten blijven genieten van dezelfde service…”

De drie zien de toekomst dan ook rooskleurig in. “Onze sterkte is dat we consistent een volledig servicepakket kunnen aanbieden, met voldoende ervaring doorheen gans het team”, weet Paul. En om dat pakket aan te dikken en de continuïteit van het kantoor te verzekeren, werden dit jaar nog drie nieuwe medewerkers aangetrokken. “We moeten onze klanten altijd volledig kunnen ontzorgen. Groeien willen we altijd doen, maar dat moet gestaag gaan zodat onze bestaande klanten blijven genieten van dezelfde service en het vertrouwen op lang termijn behouden blijft”, sluit Koen af.

Advertentie

 

Leave a Reply