Skip to main content

Voormalig wielrenner Rik Van Linden uit Wilrijk krijgt in Wielercafé De Musette zijn eigen ‘wielericoontafel’ naast andere wielerhelden als Eddy Merckx. Dat gebeurde tijdens het WK Cyclocross. Deze tafels brengen hulde aan de renners die ons land hebben doen schitteren op het wereldtoneel van het wielrennen.

De Musette, het wielercafé van Provinciaal Recreatiedomein De Schorre, werkt aan een eigen eregalerij met Vlaamse wielerlegenden. Zo huldigden onder andere Jolien D’Hoore en Nico Mattan afgelopen zomer hun eretafel in. Tijdens het WK Cyclocross was het de beurt aan icoon Rik Van Linden.

‘Kamiel’ Van Linden won in zijn carrière bijna 600 koersen. In 1975 versloeg hij in de Ronde van Frankrijk zijn generatiegenoot Merckx in de strijd om de groene trui. De Wilrijkenaar is alvast trots op zijn tafel: “Het is een eer om als het ware mee te tafelen met andere Flandriens zoals Eddy Merckx en Rik van Looy, maar ook renners uit jongere generaties zoals Eddy Planckaert, Tom Boonen en Wout van Aert. Mijn leven heeft altijd in het teken van fietsen gestaan, en het is fijn om op deze manier mijn levenspassie te delen.”

Staaltje vakmanschap van leerlingen Houtbewerking

Het idee van de tafels ontstond in De Musette. De uitvoering gebeurt door de leerkrachten en leerlingen van de afdeling Houtbewerking van PTS Boom. “Deze opdracht past binnen de visie van het Provinciaal Onderwijs Antwerpen. Niet alleen investeren wij fors in moderne apparatuur en infrastructuur, maar proberen wij de leerlingen via samenwerkingen met bedrijven al voor te bereiden op het professioneel leven”, zegt Luk Lemmens, gedeputeerde bevoegd voor Provinciaal Onderwijs Antwerpen. De leerkrachten van de afdeling houtbewerking konden deze zomer hun nieuwe lasermachine uittesten, met deze unieke tafels als resultaat.

Naast Wielercafé De Musette kunnen wielerfans ook terecht in wielermuseum De Velodroom naast het wielercafé. Daar loopt nog tot eind maart de tentoonstelling ‘Koersvrouw’ met o.a. Ellen Van Loy als ambassadrice.

Advertentie

Leave a Reply