Skip to main content

Met maar liefst 10 speelterreinen en bijna 400 leden zorgt Sportvereniging Aartselaar Tennis, of SVAT, voor een ideale sportinfrastructuur naast brasserie ’t Sportzicht. Een hele zomer lang organiseren ze tal van activiteiten met als hoogtepunt de ‘Open Ladies and Gentlemen’s Cup’ van 4 tot 13 augustus!

Sinds 1979 organiseerde Sportvereniging Aartselaar Tennis, of SVAT, jaarlijks een vriendschappelijk tornooi met randactiviteiten waarvan de opbrengst integraal geschonken werd aan Unicef. Na 40 edities werd er in totaal €855.000 geschonken. In 2019 besliste men om te starten met de huidige ‘Open Ladies and Gentlemen’s Cup’.

Jaarlijks hoogtepunt

“Dit jaar organiseren we de vierde editie van onze ‘Open Ladies and Gentlemen’s Cup’ waar nu voor de tweede keer padel bij betrokken wordt”, weet voorzitter Patrick Mommen. “Dit tennis- en padeltornooi is het absolute hoogtepunt van onze talrijke activiteiten!” Alle spelers aangesloten bij Tennis en Padel Vlaanderen kunnen er deelnemen in verschillende reeksen. “Het blijft een competitie waarmee punten te verdienen zijn voor je klassement, maar het vriendschappelijke en gezellige van de ontmoeting primeert toch!”

“Alle spelers, vanaf 16 jaar, die zijn aangesloten bij Tennis en Padel Vlaanderen kunnen deelnemen in reeksen van verschillende niveaus en leeftijden. Een unieke gelegenheid dus om je in alle sportiviteit te kunnen testen met leden van andere clubs.” Wie zelf niet meespeelt, kan nog steeds komen genieten op het schitterende terras van ’t Sportzicht, waar het zalig vertoeven is met zicht op alle wedstrijden.

Investeren in de toekomst

Met de toenemende populariteit van padel kon SVAT niet achterblijven, daarom investeerden ze vorig jaar in wel vier padelterreinen. “Elke club in de omgeving heeft een paar padelterreinen, in dit schitterende sportcomplex van Aartselaar kon dat niet ontbreken”, verklaart Patrick. “Alle investeringen zijn belangrijk, maar dit was toch een pareltje. Dit en onze twee all-weather terreinen voor tennis, waardoor er in de winter lekker verder getennist kan worden!”

Maar daar zal het hoogstwaarschijnlijk niet bij blijven. “De verhuur van onze padelterreinen zit in de lift en er wordt al heel veel gebruik gemaakt van onze all-weathers. We gaan daarom zeker de aanleg van twee nieuwe all-wheater terreinen begroten voor de komende jaren.” Zo kan SVAT haar leden nog meer mogelijkheden bieden om het ganse jaar door te sporten!

Advertentie

 

Leave a Reply