Skip to main content

Als twee goede vrienden en buren in Niel zijn Koen Segers en Bart Verheyden in 2017 gestart met het brouwen van eigen bieren. Na vijf jaar proeven en experimenten met een bescheiden brouwpakket in de tuin is het tijd om groter te denken. “Van onze vrouwen mochten we brouwsels maken van 20 à 30 liter tot we plots een combinatie hadden waar we verder mee wouden gaan”, vertellen de vrienden trots.

Vanaf het moment Koen en Bart elkaar leerden kennen in de Chiro en hun gedeelde passie voor bier ontdekten, zijn ze onafscheidelijk. “We zijn dan ook zeer blij dat we na al die jaren ons eigen recept op de markt gaan brengen”, zegt Koen. Om een eigen brouwerij op te starten heb je niet alleen veel plaats, maar ook veel middelen nodig. Daarom besloot het duo om hun recept te laten brouwen bij ’t Hofbrouwerijke in Beerzel. “Je kan die brouwerij afhuren en je helpt dan de brouwer bij het brouwen van je bier. Op dit moment is ons bier daar aan het gisten en binnenkort gaan we bottelen”, duidt Bart. Voor het maken van dit bier heeft het tweetal niet alleen veel geproefd, maar ook veel boeken gelezen. “Je hebt, bijvoorbeeld, verschillende soorten mout en hoppen. Om daar mee aan de slag te gaan, verzamel je best wat kennis.”

Advertentie

 

Verkoop door mond-tot-mondreclame

De twee hobbybrouwers hebben ook al nagedacht over hoe ze het bier op de markt gaan brengen. “Ik ben zelf volwassenbegeleider bij de Chiro in Aartselaar. Zo hebben we al een afspraak om een deel via de Chiro te verkopen”, legt Koen uit. “We bieden het ook te koop aan via onze Facebookpagina en zitten binnenkort samen met vrienden die in een restaurant werken. Het is ook de bedoeling om eens te gaan horen bij enkele drankencentrales in de buurt”, zegt Bart enthousiast.

Dat de twee Nielenaren ambitie en goesting hebben is duidelijk. En wanneer ik naar de naam van het bier vraag, glimlacht het duo geheimzinnig. “Dat gaan we nog niet prijsgeven. Daarvoor moet je wachten tot april. Dan brengen we het bier op de markt”, sluiten ze glunderend af.

Volg al de recente updates via https://www.facebook.com/HuisbrouwerijUiTerAart/.

Advertentie

Leave a Reply